Skrevet i:

Det er ikke alltid det lønner seg å jukse

© by www.chromoz.com

Tja.eu har tidliger skrevet om utslippsjukset til Volkswagen så ut til å lønne seg. Nå ser det ut som om tyske bilgiganter igjen er ute i hardt vær etter at de ikke har rettet seg etter miljølovgivningen i Europa.

Kommisjonen har besluttet å klage Tyskland inn til EU-domstolen etter at det har unnlatt å sanksjonere Daimler AG for å ha brukt en ulovlig F-gass i klimaanlegget på enkelt av bilene de produserer.

F-gasser er gasser som har et langt høyere globalt oppvarmingspotensial enn CO2, og EU har begrenset bruken av dem gjennom F-gass forordningen. Dersom det viser seg at tyskerne igjen har gjort seg skyldige i miljøkriminalitet vil dette være nok en ripe i lakken på de ellers så fine bilene.

I helgen ble verden enige om en ny klimaavtale – i lys av dette tar det seg dårlig ut å bli tatt i juksing med ekstremt potente klimagasser. Det er viktig at både Kommisjonen og EU-domstolen følger opp saken og lar det være klart overfor både Tyskland og Europeiske bilprodusenter at det ikke lenger skal lønne seg å jukse.

Les mer i Politico (Paywall)

Skrevet av Espen Berg-Larsen

• Født i 1986, fra Skien, Telemark
• Har jobbet som maskinfører på et smelteverk i Porgrunn før jeg studerte Europastudier. Har en master i europeisk samfunn og vitenskaps- og teknologiforståelse.
• Jeg jobbet som generalsekretær i Europeisk Ungdom før jeg flyttet etter kjæresten til Brussel hvor jeg jobbet med å mobilisere ungdommer til å stemme i Europaparlamentsvalget i 2014. Jeg fullførte masteren min ved Universitetet i Oslo høsten 2015. Nå jobber jeg for Geelmuyden Kiese Brussel og fremmer norske og skandinaviske interesser i EU.

13 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu