Skrevet i:

Europakommunikasjon og Brexit

EU satser på å kommunisere til mannen i gata - vil det holde for britene?

© by EFFAT

Det kan virke som om EU har sett behovet for å appellere mer til folk flest som et steg til økt popularitet. Det siste året har flere av de som har fulgt med på EU bitt seg merke i at unionen har blitt flinkere til å pakke inn politikken slik at den appellerer bedre til mannen på gata. De visuelle presentasjonene har blitt bedre, politikken fremmes som store visjoner og Kommisjonen har fått på plass en egen vise-president som har i oppgave å forenkle EU-lovgivningen og fjerne lovgivning som ikke trengs. De kaller det “better regulation” og fjerning av «red tape».

I tillegg har det det siste året kommet en rekke lovforslag og vedtak som er ment å styrke forbrukerrettighetene til folk flest. Tidligere ble det klart at roaming-avgifter på mobiltelefon blir forbudt sommeren 2017 (les mer her) – altså fjerne forskjellen mellom å bruke mobil utenlands og hjemme. Nylig fremmet kommisjonen også et lovforslag som skal la forbrukere få full tilgang til Netflix og andre strømmetjenester når de reiser – ved å fjerne den såkalte Geoblockingen (les mer her), i tillegg er det lagt frem forslag som skal styrke rettighetene ved kjøp på nettet (se forslaget her).

Det virker som om EU-toppene håper slike lovforslag vil ha en innvirkning på euroskeptikere, men det så ikke ut til at danskene lot seg smigre da de stemte nei til økt justispolitisk samarbeid den 3. desember – så vi får heller se om det vil ha en innvirkning på britene når de går til stemmeurnene om eget EU-medlemskap neste høst.

Skrevet av Espen Berg-Larsen

• Født i 1986, fra Skien, Telemark
• Har jobbet som maskinfører på et smelteverk i Porgrunn før jeg studerte Europastudier. Har en master i europeisk samfunn og vitenskaps- og teknologiforståelse.
• Jeg jobbet som generalsekretær i Europeisk Ungdom før jeg flyttet etter kjæresten til Brussel hvor jeg jobbet med å mobilisere ungdommer til å stemme i Europaparlamentsvalget i 2014. Jeg fullførte masteren min ved Universitetet i Oslo høsten 2015. Nå jobber jeg for Geelmuyden Kiese Brussel og fremmer norske og skandinaviske interesser i EU.

13 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu