Skrevet i:

BREXIT SPECIAL: Rebecca Owers from Scotland votes Bremain

Rebecca er  25 år og kommer fra Glasgow, Skottland. Hun studerer for tiden internasjonal or europeisk rett i Tyskland og har tidligere også vært på utveksling i Tyskland. Becky er veldig interessert i menneskerettigheter og drømmen er å ha en internasjonal jobb innenfor dette området.

I vårt intervju av Rebecca sier hun klart ifra at hun ønsker at Storbritannia skal forbli i EU, selv om hun ikke tror det blir et sterkt flertall for dette. Rebecca føler at mange unge briter ikke er engasjerte nok i folkeavstemningen. Hun tror likevel at det er større sjanse for at unge mennesker stemmer for å forbli i EU siden de nyter godt av fordelene med EU, som reising og jobbing/studium i andre land. Hun ønsker selv å jobbe og bo i andre EU-land.

En stor bekymring for Rebecca er hvordan Brexit vil kunne påvirke menneskerettighetssituasjonen i Storbritannia. Hun er redd for at det kan ende med at Storbritannia også trer ut av menneskerettighetssamarbeidet i Europarådet. Spesielt bekymret er hun for utviklingen av personvernsrettigheter.

Til slutt gjør Rebecca et poeng av at Skottlands fremtid også står på spill ved dette valget. Hun mener at skotter er positive til EU og at hvis det blir Brexit kan det hende at Skottland på nytt må stemme over løsrivelse fra Storbritannia. Hun lufter tanken om at hvis en slik folkeavstemningen skjer før Storbritannias utredelsesforhandlinger med EU er ferdig så har Skottland formelt aldri gått ut av EU og kan forbli et medlemsland.

Skrevet av Tonje Orseth

Jurist som jobber med personvern i Oslo. Jeg har studert internasjonal og europeisk rett i Tyskland og er veldig interessert i EU og diskusjonen rundt samarbeidet.

7 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu