Skrevet i:

Juksing lønner seg

Belønnes VW og andre bilprodusenter for å jukse med utslipp?

Onsdag møttes europeiske klima- og miljøministere for å bli enige om nye regler for utslipp fra personbiler. Utfallet fra diskusjonene skuffer både miljøorganisasjoner, europaparlamentarikere og Europakommisjonen som alle ønsker strenge grenser for utslipp.

Det kan se ut som om de bilproduserende landene har klart å presse de andre til å godta høyere utslipp for å verne europeisk bilproduksjon. VW og andre bilprodusenter sto overfor en gyllen mulighet til å være tidlig ute med det grønne skiftet som vil tvinge seg frem, men lot sjansen gå til spille.

Uten solid lederskap fra de som styrer må vi vente mer eksos og utslipp i årene som kommer.

Les mer på: Reuters

Skrevet av Espen Berg-Larsen

Espen Berg-Larsen

• Født i 1986, fra Skien, Telemark
• Har jobbet som maskinfører på et smelteverk i Porgrunn før jeg studerte Europastudier. Har en master i europeisk samfunn og vitenskaps- og teknologiforståelse.
• Jeg jobbet som generalsekretær i Europeisk Ungdom før jeg flyttet etter kjæresten til Brussel hvor jeg jobbet med å mobilisere ungdommer til å stemme i Europaparlamentsvalget i 2014. Jeg fullførte masteren min ved Universitetet i Oslo høsten 2015. Nå jobber jeg for Geelmuyden Kiese Brussel og fremmer norske og skandinaviske interesser i EU.

13 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu