Skrevet i:

Er et nei et nei? (og et ja et ja)

© by https://www.flickr.com/photos/number10gov/16729293567/in/photolist-ruj18Z-6ELd1D-bEdu14-6djunX-jxPxM7-6Ykr3K-52XsMB-jxNA8k-cXKY7L-bEds8K-bCH7an-8g57uJ-gUzC2q-bCHbWR-bpNfKy-6Y6mHu-gUzFGJ-4JHSrT-8HkjiC-cNGJh3-cSaPPh-bk53Eh-bk5bPo-dPQ1iw-bEdpKT-britm3-55ZcWe-bMBsT8-bo5fQJ-bM4wDR-6YkuXB-bk53ty-bCHbSz-bEdAD6-brixuC-bEdsGe-bEdtKx-6q4fy1-bEQHUH-rNxEbc-qRCJy3-doxyLK-bEHNUW-9Kuc3J-jxQCUb-9nQ5Ws-rNCEFe-ryETiA-briDMm-briCx5

Mye er usikkert fremdeles: ikke har David Cameron satt datoen for folkeavstemningen ennå, og ikke har han helt bestemt seg selv om han vil kjempe for et ‘ja’ eller et ‘nei’ til fortsatt britisk EU-medlemskap. Forhandlingene om (heste-)handelen som skal ligge til grunn for det britiske folkets valg “en gang før utgang av 2017” er nå i full gang med EU-kommisjonen og de andre 27 medlemslandene . Sannsynligvis blir folkeavstemningen holdt en gang i løpet av høsten 2016.

Per i dag er det en offentlige ja-kampanje, og den heter Britain Stronger in Europe, imens det er to nei-kampanjer: Leave.EU og Vote Leave. Det er ennå tidlig å si hvem som kommer til å trekke det lengste strådet. Sikkert er det derimot at det skal krangles mye før den tid.

Allerede nå krangles det om hva et eventuelt ja eller et nei vil bety, blant annet i den konservative leir. Boris Johnson, som sikter seg inn på å bli Camerons arvtager i 2020, mener at britene bør stemme nei ihvertfall en gang for å se om de ikke kan forhandle seg frem til et enda bedre resultat og så eventuelt stemme ja. Cameron derimot synes det er lureri og mener at yes and no har klart definerte betydninger også i politikken.

Mer om dette i Guardian: http://www.theguardian.com/politics/2015/oct/25/eu-exit-vote-no-means-no-says-pm?CMP=Share_AndroidApp_Tweet

 

Skrevet av Georg Riekeles

• Født i 1981, fra Oslo
• Studier i Tromsø, London og Paris. Bor nå i Brussel hvor jeg jobber for EU-kommisjonen
• Kom fra militærtjeneste på Fosen til London hvor jeg ble pirret av den stadige britiske "EU-sutringen" til å interessere meg i Europa-spørsmål. Har siden drukket meg full på prosjektet, med både fransk vin og belgisk øl. Som ofte dagen derpå ser jeg både positive og negative sider ved gildet, men tenker det er morsommere å være med på dansen enn å sitte og glo fra utsiden!

11 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu