Skrevet i:

Hellaskrisen: nytt håp eller en europeisk drøm som brast ?

På morgenkvisten 13 juli, etter 17 timer med tøffe forhandlinger ble Hellas enig med de andre 18 eurostatslederne og kreditorene om en tredje krisepakke. På tross av et klart « nei » i folkeavstemningen noen dager før, gikk Tsipras med på at Hellas straks iverksetter reformer som de hittil har søkt å unngå. Natten forløp seg ikke stort bedre for de andre statslederne heller: ordskiftet var til tider brutalt mellom de som ønsker å gi Hellas en ny sjanse og de som vil ha de ut, koste hva det måtte koste vil. Er det Europas kjerne som slår sprekker ? Tja.eu har tatt en titt på diverse kommentarer rundt omkring i Europa:

Skrevet av Synne Lerhol

Synne Lerhol

Født i 1991, og kommer fra Vang i Valdres; i EU-kretser bedre kjent som kommunen med låveveggmaleri av Gro Harlem Brundtland som melker en EU-ku.

Har bachelor- og mastergrad i Europastudier fra NTNU og var aktiv i studentfrivilligheten i Trondheim, både i studentpolitikken og -mediene. Nå bor jeg i Oslo, og jobber som politisk rådgiver og prosjektleder i Unge funksjonshemmede.

Interessen for EU stammer fra en politisk aktiv senterpartifamilie som jevnlig diskuterer demokrati, distrikts- og landbrukspolitikk. For meg er EU et spennende fenomen å studere, uavhengig av spørsmål om norsk medlemskap. Særlig tema som innovasjon, energi, utenriks, og demokrati trigger min interesse i EU-diskusjoner.

3 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu