Skrevet i:

Er personvernet på vei tilbake?

Som et direkte etterspill av ”Facebook-dommen” flytter amerikanske datasentre til Europa.

© by alecperkins cc

Som et direkte etterspill av ”Facebook-dommen” flytter amerikanske datasentre til Europa. Dommen fastslo at personvernsamarbeidet mellom USA og EU, ”Safe Harbour” var ugyldig, etter at Max Schrems gikk til sak mot Facebook fordi de delte personinformasjon om han og millioner av europeere med amerikanske myndigheter uten samtykke eller rettsordre.

Tysk kontroll over tilgang
Nå etablerer Microsoft to nye datasentre som lagrer kundens innhold i ”skyen” i Tyskland, og flagger ut driften til Deutsche Telecom. Ved å flagge ut til den tyske telegiganten sier Microsoft også fra seg muligheten til å styre tilgangen til kundens data, noe som kan være nødvendig for å unngå at amerikanske myndigheter skal kunne kreve innsyn ved en rettsordre.

Forbrukerpress virker
Dette er et eksempel på at press fra forbrukeren virker. Og Microsoft tror kundene vil ha større tillit til hvordan deres data behandles, noe de håper vil føre til bedre tjenester.

Skytjenesten fra konkurrenten Amazon har egne datasentre i Storbritannia, men de har valgt å beholde tilgangskontrollen selv.

Les den opprinnelige saken på Politico (Betalingsmur)

Skrevet av Espen Berg-Larsen

• Født i 1986, fra Skien, Telemark
• Har jobbet som maskinfører på et smelteverk i Porgrunn før jeg studerte Europastudier. Har en master i europeisk samfunn og vitenskaps- og teknologiforståelse.
• Jeg jobbet som generalsekretær i Europeisk Ungdom før jeg flyttet etter kjæresten til Brussel hvor jeg jobbet med å mobilisere ungdommer til å stemme i Europaparlamentsvalget i 2014. Jeg fullførte masteren min ved Universitetet i Oslo høsten 2015. Nå jobber jeg for Geelmuyden Kiese Brussel og fremmer norske og skandinaviske interesser i EU.

13 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu