Skrevet i:

Team tja til EU i kommunevalget

Team tja til EU består av engasjerte bidragsytere som vi er stolte av å jobbe med. Flere av våre bidragsytere er også engasjerte politikere og stiller til valg ved årets kommunevalg. Dette gjelder Synne Lerhol, Mads Andreas Danielsen og Anne Helene Bakke. Vi heier på dere og er stolte over at våre bidragsytere er engasjerte både hos oss og gjennom andre kanaler.

Denne gangen ønsker vi å gi dere et lite intervju med en av våre bidragsytere, Synne Lerhol, som stiller som 5. kandidat for Oslo Senterparti.

Hvorfor stiller du til valg ved kommunevalget?

Jeg stiller til valg fordi jeg vil bygge gode nabolag i Oslo, der beslutninger er nærmere folk. Jeg vil jobbe for en inkluderende by, der frivilligheten har spillerom og frihet. Og så mener jeg genuint at funksjonshemmede må engasjere seg i partipolitikk – mangfold blant folkevalgte er helt nødvendig, men kommer ikke av seg selv.

Hva syntes du om EU/EØS-debatten i Norge?

Det er som en sovende drage. Ingen snakker om EU/EØS i den daglige politiske debatten, men når en sak først dukker opp har den en voldsom sprengkraft som vekker liv i skillelinjene i politikken. Da kan den nok bli for polarisert for min smak, men debatten dreier seg grunnleggende sett om identitet og vårt syn på (nasjonal)staten. Det er klart det vekker følelser.

Nevn en positiv ting med EØS for Norge:

Studentutveksling. Om vi melder oss ut ville dette vært et stort tap.

Nevn en negativ ting med EØS for Norge:

Demokratisk underskudd. Det er dypt problematisk at vi har overlatt så mye beslutningsmakt til et organ hvor vi sitter på gangen, og hvor vi uansett er en lilleputt på kjøttvekta. Jeg sliter nok og en del med at EØS er en såkalt dynamisk avtale. Stadig flere politikkområder anses som EØS-relevante. Det utfordrer statens rolle og beslutningsmakt.

Skrevet av Tonje Orseth

Jurist som jobber med personvern i Oslo. Jeg har studert internasjonal og europeisk rett i Tyskland og er veldig interessert i EU og diskusjonen rundt samarbeidet.

7 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu