Skrevet i:

BREXIT SPECIAL: Rob Bailey gives a Welsh perspective

I en serie videointervjuer med unge briter frem mot valgdagen 23.juni ønsker Tja til EU å bli litt mer kjent med generasjonen som kan tippe balansen. Vi har bedt de dele sine refleksjoner om valgkampen, politikerne som driver den, om de kommer til å stemme og om Brexit er noe som engasjerer vennekretsen. I dag snakker vi med Rob Bailey, en 23 år gammel tidligere politikkstudent fra Wales som bor i Cardiff. Legg gjerne igjen din kommentar!

Rob Bailey er født og oppvokst i Wales, en nasjon der det å bli kalt engelsk er en fornærmelse. For mange Walisere er Wales en glemt del av Storbritannia. Mange føler at de fleste politiske og økonomiske vedtak blir laget bare med England (og gjerne bare sør-England) i tankene. Da jeg studerte politikk ved Aberystwyth University i Wales var det en pågående diskusjon om hvorvidt landet kunne bli kategorisert som et utviklingsland, grunnet landets økonomiske situasjon. Av denne grunn er Wales, som påpekt av Rob, en av områdene i Storbritannia som desidert får mest finansiering fra EU. Fra jobbprogrammer og vitenskap til rugby og togstasjoner, EUs investeringer i Wales er mange og eklektiske. Med andre ord, om Storbritannia ender med å forlate EU så er det mulig at Wales kommer til å lide mest. Betyr dette at Walisere flest kommer til å stemme for å bli? Det ser ikke sånn ut, forteller Rob.

Tross at han stemmer for å bli i EU så mener Rob at Nigel Farage uten tvil har gjort den beste kampanjejobben. Ifølge Rob så er lederen av UKIP mer eller mindre arkitekten bak denne folkeavstemningen og i løpet av kampanjen har han bevist at han er uten sidestykke når det gjelder å få tak i ‘the popular vote’. Rob tror at landet kommer til å ende opp med å forlate EU, hovedsaklig grunnet eldre velgere, noe han anser litt problematisk, med tanke på at det er den yngre generasjonen som kommer til å merke effektene av en Brexit.

Skrevet av Henrik Frellumstad Jenssen

Født i Tønsberg men vokst opp både her og der. Min politiske interesse fikk sitt virkelige utløp da jeg tok bachelorgrad i Internasjonale Politikk i Storbritannia og senere mastergrad i Europeiske Studier i Belgia. I disse dager oppholder jeg meg i Latin Amerika.

Originalt var jeg svært lite interessert i EU; unionen fremsto først både uforståelig og urelevant. Men etterhvert som jeg lærte mer om internasjonale forhold ble jeg klar over hvilken betydning EU har for både for enkeltland og som konsept. På godt og på vondt, i en verden der innenriks og utenriks i økende grad smelter sammen er EU et forsøk på å ta kontroll over et verdensbilde i endring.

7 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu