Skrevet i:

Terrorisme: er problemet Schengen?

© by Elliott Brown

Alle har forestilt seg skrekkscenarioet som kunne blitt virkelighet om ikke tre modige amerikanere og en brite hadde grepet inn. I etterkant av terrorforsøket på Thalys-toget mellom Brussel og Paris er det også tid for en ny debatt ikke bare om sikkerhetskontroll på tog og samarbeid mellom sikkerhetstjenester, men også om Schengen og grensekontroll.

For andre er det ikke fri bevegelse innenfor Schengens grenser som er problemet. Politico og The Economist har tittet på diskusjonen.

Skrevet av Georg Riekeles

Georg Riekeles

• Født i 1981, fra Oslo
• Studier i Tromsø, London og Paris. Bor nå i Brussel hvor jeg jobber for EU-kommisjonen
• Kom fra militærtjeneste på Fosen til London hvor jeg ble pirret av den stadige britiske "EU-sutringen" til å interessere meg i Europa-spørsmål. Har siden drukket meg full på prosjektet, med både fransk vin og belgisk øl. Som ofte dagen derpå ser jeg både positive og negative sider ved gildet, men tenker det er morsommere å være med på dansen enn å sitte og glo fra utsiden!

11 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu