Skrevet i:

Guide til EU- og EØS-nyheter

EU- og europeiske nyheter

Politico, Euractiv, Euronews og EUobserver regnes blant de beste kildene til europeiske nyheter. Her kan du lese nyheter om EU, men også forskjellige nyheter fra europeiske land. Alle tilbyr påmelding til nyhetsbrev, og spesielt Politico har et godt tilbud hvor man mottar en daglig oppdatering på alt som skjer i EU. Politico har for øvrig en egen podcast: Politico’s EU Confidential Podcast. Brussels Times er også en nyttig kilde til EU-nyheter fra Brussel.

Dersom du ønsker å lære mer om EUs institusjoner og hvordan systemet fungerer, finnes det mye informasjon på EUs hjemmeside. Kommisjonen, Parlamentet og Rådet oppdaterer nettsidene sine daglig (med egne nyhetsrom), men også sosiale medier. Å følge EU-institusjonene på for eksempel Instagram eller Twitter kan være lurt for deg som ikke nødvendigvis har tid til å aktivt besøke nettsidene. Hvis man ønsker bedre innsikt i (norske) aktørers aktiviteter i Brussel, kan man også besøke LobbyFacts.eu. Her kobles data om lobbyvirksomhet i EU fra EUs lobbyregister, sammen med nyttig informasjon fra EUs nettsider.

EØS-nyheter

Regjeringens hjemmeside kan du lese om EØS-avtalen og Norges samarbeid med EU. Norges delegasjon til EU distribuerer ukentlige nyhetsbrev som inneholder nyheter, fakta- og bakgrunnsinformasjon, intervjuer og rapporter fra departementene og Norges delegasjon til EU i Brussel. De har også nylig opprettet en egen podkast.

EFTA har også mye informasjon og nyheter om EØS-avtalen og EFTA-landenes samarbeid med EU. De norske regionkontorene og KS oppdaterer nettsidene sine og sosiale medier, og har åpen påmelding på nyhetsbrev. For spesielt interesserte kan man besøke Europalov, et nettsted med informasjon om EØS- og Schengensaker.

Det finnes også plattformer som iEuropa (drevet av Europabevegelsen) og Europeiskpolitikk.no, som publiserer diverse innlegg om EU og Europa – ofte i norsk kontekst. Ellers er det organisasjoner som NeitilEU og Europabevegelsen som bidrar til EU- og EØS-debatten.

Nyhetsbrev 

Politico

Euractiv

Euronews

EUobserver

Norges delegasjon til EU

EFTA

LO Brussel

NHO Europanytt

Stortingsbiblioteket

EUs delegasjon til Norge

 

 

 

 

 

 

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu