Skrevet i:

#SOTEU: Juncker blew it?

In Europe, what we really need is solidarity and courage … Europeans should not be afraid.” Junckers holdt i går sin første State of the Union-tale til Europaparlamentet, som har blitt mye kommentert i norske og utenlandske aviser ikke minst på grunn av migrasjonspakken han la frem. I Kommisjonen håper man at pakken, utover de «vital set of steps» som FT hyller, også kan bidra til en vending både i Europas flyktninge- og integrasjonsdebatt. «More Union in Europe, and more Europe in the Union» som sjefen sa…

Men ikke alle var like imponert over måten han fremla budskapet på. Euractiv legger vekt på det positive, imens Politico mener at Juncker still has some explaining to do. Sjekk selv: alt ligger ute på SOTEU.
Talen hans, «State of the Union 2015: Time for Honesty, Unity and Solidarity» tok  også opp andre viktige spørsmål på dagsordenen: Hellas og fremtiden for den økonomiske og monetære union, Ukraina, forholdet til Storbritannia, og veien til Paris og kampen mot klimaendringer.
For de spesielt interesserte, nyttige lenker er også statusoppdatering av European Commission’s 10 Priorities og brevet som ble sendt til presidentene for Europaparlamentet og European Council: der er Kommisjonens foreløpige arbeidsprogram for 2016 skissert, hvor det er få overraskelser for de som har fulgt godt med men nok av EØS-relevante emner til året som kommer!

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu