Skrevet i:

Brexit special: Young Brits on Brexit or Bremain

Daniel Prior tells us why he wants to Remain

Slaget om fremtidens Storbritannia er heldigvis i de unges hender: det er tross alt de som skal forvalte den. Når britene om knappe tre uker skal stemme over om de vil forbli en del av EU, ligger mye av makten hos de yngre generasjonene: sitter de hjemme, eller bruker de helgen på Glastonbury-festivalen og glemmer å forhåndsstemme, øker sjansene for at Storbritannia sier “au revoir” til EU. Sørger de for at noen kan stemme på deres vegne (ja, for det er mulig i Storbritannia) mens de selv hører på Coldplay, Sigurd Ros og Adele, er utsiktene for at Storbritannia forblir en del av EU – eller snakkeklubben, fredsprosjektet eller verdens mest ambisøse politiske prosjekt, avhengig av hvem du snakker med – betydelig større. En meningsmåling gjennomført på vegne av avisen Observer i mai tyder på at kun halvparten i aldersgruppen 18-34 er sikre på at de kommer til å stemme den 23.juni. Den samme meningsmålingen viste at i denne aldersgruppen ønsker 54 % å fortsatt være EU-borgere, mens kun 29% ønsker å trekke Storbritannia ut av EU.

I en serie videointervjuer med unge briter frem mot valgdagen 23.juni ønsker Tja til EU å bli litt mer kjent med generasjonen som kan tippe balansen. Vi har bedt de dele sine refleksjoner om valgkampen, politikerne som driver den, om de kommer til å stemme og om Brexit er noe som engasjerer vennekretsen. 

I denne videoen møter du Daniel Prior, en 30 år gammel MBA-student fra London. Han håper at UK velger å forbli i EU, men er lite imponert over valgkampen hittil. 

Skrevet av Ingrid Kylstad

• Født i 1985, fra Østfold, bosatt i Oslo
• Studier og arbeidserfaring fra Nederland, Storbritannia og Tyskland
før jeg havnet i Brussel hvor jeg jobbet i 6 år.
• Mitt første politiske minne er folkeavstemningen om norsk EU-
medlemsskap I 1994. Det var ingen politisk oppvåkning, men 1994 la
grobunn for en interesse som etterhvert gjorde at jeg valgte både
studier og jobb som har bragt meg nærmere EU i praksis. Det er
ingen hemmelighet at jeg gjerne skulle sett at Norge var en likeverdig
partner med EU-landene, men det er mange nyanser mellom “ja” og
“nei” og mitt håp er at TJA kan bidra til å gjøre den norske samtalen
om Europa litt mer nyansert.

10 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu