Skrevet i:

Brexit Special: Sam Davies votes by post from Germany

Sam Davies votes for Bremain the 23rd June

I en serie videointervjuer med unge briter frem mot valgdagen 23.juni ønsker Tja til EU å bli litt mer kjent med generasjonen som kan tippe balansen. Vi har bedt de dele sine refleksjoner om valgkampen, politikerne som driver den, om de kommer til å stemme og om Brexit er noe som engasjerer vennekretsen. Først ut er Christopher Jackson, som ønsker at UK skal gå ut av EU. Legg gjerne igjen din kommentar!

Slaget om fremtidens Storbritannia er heldigvis i de unges hender: det er tross alt de som skal forvalte den. Når britene om knappe tre uker skal stemme over om de vil forbli en del av EU, ligger mye av makten hos de yngre generasjonene: sitter de hjemme, eller bruker de helgen på Glastonbury-festivalen og glemmer å forhåndsstemme, øker sjansene for at Storbritannia sier “au revoir” til EU. Sørger de for at noen kan stemme på deres vegne (ja, for det er mulig i Storbritannia) mens de selv hører på Coldplay, Sigurd Ros og Adele, er utsiktene for at Storbritannia forblir en del av EU – eller snakkeklubben, fredsprosjektet eller verdens mest ambisøse politiske prosjekt, avhengig av hvem du snakker med – betydelig større. En meningsmåling gjennomført på vegne av avisen Observer i mai tyder på at kun halvparten i aldersgruppen 18-34 er sikre på at de kommer til å stemme den 23.juni. Den samme meningsmålingen viste at i denne aldersgruppen ønsker 54 % å fortsatt være EU-borgere, mens kun 29% ønsker å trekke Storbritannia ut av EU.

Sam Davies

Sam Davies er 24 år og kommer fra England. Hun tar for tiden en master i internasjonal og europeisk rett i Tyskland. Hun har bodd til sammen snart 3 år i Tyskland gjennom ulike utvekslingsprogram. Sam stemmer derfor per post og håper alt går som det skal i det europeiske postsystemet frem til den store dagen.

Sam ønsker at Storbritannia skal forbli i EU og påpeker for eksempel at arbeideres rettigheter har blitt forbedret gjennom EU-lovgivning og at reisemuligheter er viktig for unge briter. Hun mener migrasjonsspørsmålet er kritisk i debatten og har i den siste tiden blitt mer usikker på utfallet av folkeavstemningen.

På spørsmål om hvem som er den beste «campaigner» nevner Sam John Major. Da hun ikke bor i England om dagen følges debatten stort sett via sosiale medier og John Major har blant annet imponert med klare utsagn hvor han kritiserer både ja- og nei-kampanjene.

Skrevet av Tonje Orseth

Jurist som jobber med personvern i Oslo. Jeg har studert internasjonal og europeisk rett i Tyskland og er veldig interessert i EU og diskusjonen rundt samarbeidet.

7 posts

Retningslinjer for kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Vennligst gjør deg kjent med våre regler.

Redaktørteamet Tja.eu